Droomgoal Van der Vaart leidt nederlaag Bayern in

28 april 2007, 17:22   Bijgewerkt: 28 april 2007, 17:32

Bayern München speelt volgend seizoen niet in de Champions League. De ploeg van coach Ottmar Hitzfeld verloor zaterdag op eigen veld van Hamburger SV (1-2), mede door één briljant doelpunt van Rafael van der Vaart. En omdat rivaal VfB Stuttgart geen fout maakte in Mönchengladbach (0-1), moet er een enorm wonder gebeuren wil Bayern nog in de top-drie terecht komen. Met nog drie duels te gaan heeft Stuttgart nu immers acht punten meer dan het zwalkende Bayern.

Bayern München had de nederlaag tegen Hamburger SV aan zichzelf te wijten. De ploeg begon slecht aan de wedstrijd en had mazzel dat de bezoekers niet op voorsprong kwamen. Sterker nog, na een half uur kwam Bayern, geheel tegen de verhouding in, op 1-0. Na een scrimmage voor het doel, waarbij een schot van Roy Makaay geblokt werd, werkte Claudio Pizarro de bal achter HSV-doelman Rost.

Lang leek het er op dat dit doelpunt voor Bayern genoeg zou zijn om de drie punten in München te houden. Hamburger SV was even van slag en slaagde er niet in om de goede lijn van het eerste half uur door te trekken. Na ruim een uur leidde coach Stevens echter de ommekeer in met een slimme wissel. Hij haalde middenvelder Nigel de Jong naar de kant en bracht met Paolo Guerrero een extra spits in het veld. Hierdoor schoof Rafael van der Vaart terug naar het middenveld, waardoor hij meer vrijheid kreeg om acties te maken. Dit leverde direct succes op. Amper drie minuten na de wissel jaagde Van der Vaart een bal vanaf 25 meter snoeihard in de kruising achter Oliver Kahn.

Dit doelpunt werkte als doping op de spelers van Hamburger SV. De bezoekers roken bloed en uiteindelijk was het uitgerekend Guerrero, die afgelopen zomer overkwam van Bayern, voor de beslissing. Hij schoot de bal, na een snelle uitbraak, diagonaal binnen.

VfB Stuttgart profiteerde optimaal van deze uitglijder van Bayern. Op bezoek bij het zo goed als zeker gedegradeerde Borussia Mönchengladbach wonnen die Schwaben met 0-1, door een goal van middenvelder Hilbert. De ploeg van coach Armin Veh staat hierdoor nu tijdelijk tweede, één punt achter koploper Schalke. Werder Bremen krijgt zondag, tegen Arminia Bielefeld, echter de kans om van de derde naar de eerste plaats te klimmen.

In de subtop deed Arnold Bruggink weer van zich spreken. De middenvelder van Hannover 96 scoorde één keer in de uitwedstrijd tegen Mainz, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de uiteindelijke 1-2 overwinning van zijn ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen