Perspectief voor AZ na doelpuntloos gelijkspel

5 april 2007, 22:30   Bijgewerkt: 5 april 2007, 23:20

AZ maakt nog altijd volop kans op een plaats in de halve finale van de UEFA Cup. Het heenduel in de kwartfinale tegen Werder Bremen eindigde donderdag in 0-0, waardoor er volgende week nog van alles mogelijk is in de return in Duitsland. De ontslagen status van AZ in Europese thuiswedstrijden blijft door het gelijkspel staan. De Alkmaarders zijn nu al dertig Europese thuisduels op rij ongeslagen, waarmee het nog maar één duel verwijderd is van het record van Ipswich Town.

Het had dan ook verwacht veel weg van valse bescheidenheid, de manier waarop Van Gaal en zijn spelers op het duel vooruitkeken. Natuurlijk is Bremen een topploeg, maar dat kan toch ook gezegd worden van de kampioen van Turkije (Fenerbahçe), de regerend UEFA Cup-houder (Sevilla) en een ploeg uit de Engelse subtop (Newcastle United). Al deze ploegen verloren dit seizoen al van AZ, dus waarom zouden de Alkmaarders niet nogmaal kunnen verrassen? Hier komt nog bij dat Werder allesbehalve in topvorm is. De ploeg verspeelt in de Duitse competitie punt na punt. Afgelopen weekend kwam de ploeg bijvoorbeeld niet verder dan 0-0 tegen het bescheiden Cottbus, waarna trainer Thomas Schaaf verzuchtte dat zijn ploeg 'het zout in de soep' miste. Er ontbrak, kortom, iets aan.

Het feit dat AZ zo flets voor de dag kwam, had waarschijnlijk te maken met het respect dat de ploeg had voor Werder. Elk risico werd vermeden, uit angst voor een Duits doelpunt. Na één helft hadden de Alkmaarders echter in de gaten dat Werder zeker niet onverslaanbaar was en gooide het de schroom van zich af. In de eerste fase na rust zette AZ de tegenstander vast en creëerde het direct kansen. De grootste was voor Dembele, die de bal voor het inschieten had na slecht uitverdedigen van Bremen. De Belg moest scoren, maar zijn slappe inzet belandde in de handen van Tim Wiese.

Na dit opmerkelijke incident pakte AZ de draad weer op. Een 0-0 gelijkspel in eigen huis is weliswaar zeker niet slecht, maar de Alkmaarders wisten ook dat een gniepige 1-0 overwinning de ontmoeting ineens in een ander daglicht zou zetten. De thuisclub zette aan, maar Werder hield stand. De Duitsers vonden 0-0 wel prima en sleepten het gelijkspel uit het vuur. Hierdoor is er volgende week in Bremen nog van alles mogelijk. Werder heeft aan een zege genoeg, maar ieder gelijkspel (afgezien van 0-0) volstaat voor AZ. Het belooft in ieder geval een spannend avondje te worden, volgende week in het Weserstadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen