Schalke weer stap dichter bij achtste landstitel

14 april 2007, 17:18

Voor het eerst sinds 1958 lijkt Schalke 04 weer kampioen van Duitsland te gaan worden. De ploeg van coach Mirko Slomka zette zaterdag een volgende stap richting de titel door de lastige uitwedstrijd tegen Mainz, één van de beste ploegen van dit kalenderjaar, simpel met 0-3 te winnen. Schalke heeft nu vier punten voorsprong op Stuttgart, dan met 2-1 won van Hannover. Werder Bremen kan Schalke later dit weekend nog wel tot op twee punten naderen, maar dan moet het de loodzware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund wel weten te winnen.

Schalke 04 trad tegen Mainz aan met spelmaker Lincoln, die de afgelopen vijf wedstrijden niet van de partij van geweest vanwege een schorsing. De aanwezigheid van de bij vlagen briljante Braziliaan werkte als doping op de overige spelers van de Königsblauen, want de ploeg stond al binnen tien minuten op voorsprong. Kevin Kuranyi kreeg de bal ietwat gelukkig mee en passeerde Mainz-keeper Wache. De spelers van Mainz meenden dat Kuranyi hierbij hands gemaakt zou hebben, maar scheidsrechter Weiner keurde het doelpunt gewoon toe.

Schalke was niet de enige ploeg die zaterdag al vroeg wist te scoren. Sterker nog, in vrijwel alle wedstrijden werd in het eerste kwartier gescoord. VfB Stuttgart had, in de thuiswedstrijd tegen Hannover, zelfs maar twee minuten nodig om te scoren. Deze treffer, van middenvelder Hilbert, leek lang voldoende voor de drie punten, maar na rust kwam Hannover brutaal op gelijke hoogte via Cherundolo. Niet lang hierna zette Stuttgart echter alweer orde op zaken, toen een inzet van Streller via Hannover-verdediger Zuraw in het doel rolde.

Onderin deden Energie Cottbus en Eintracht Frankfurt uitstekende zaken. Deze twee teams wonnen van respectievelijk VfL Wolfsburg (3-2) en Arminia Bielefeld (2-4), waardoor degradatie voorlopig afgewend is. Voor Bielefeld, dat tegen Frankfurt na een 0-3 achterstand nog bijna een gelijspel uit het vuur sleepte, zijn de problemen nu echter groot. De ploeg staat nog altijd zestiende, een positie die aan het eind van de competitie leidt tot degradatie. Borussia Dortmund, de nummer vijftien, heeft bovendien twee punten meer en nog één wedstrijd tegoed.