Stuttgart hoopt dat Bayern verliest in CL

10 april 2007, 12:56   Bijgewerkt: 10 april 2007, 13:13

Hoewel heel Duitsland snakt naar een goed resultaat van één van de Duitse clubs in Europees verband, hoopt men in Stuttgart dat Bayern München er níet in zal slagen om de Champions League te winnen. Winst van de Zuid-Duitsers in het kampioenenbal zou immers betekenen dat Stuttgart aan een derde plaats in de Duitse competitie niet genoeg heeft om zich te plaatsen voor de CL.

Normaal gesproken plaatsen de nummers één en twee van de Duitse competitie zich rechtstreeks voor de Champions League, terwijl de nummer drie zich via de voorronde kan plaatsen voor het toernooi. De regels van de UEFA schrijven immers voor dat als de titelverdediger in dit geval buiten de top-drie eindigt, de nummer drie dan zijn ticket af moet geven. Stuttgart, de huidige nummer drie, zou in dat geval dus een deelnamebewijs voor de CL af moeten staan aan Bayern München, dat op dit moment niet in de top-drie staat.

Deze situatie zorgt er voor dat Stuttgart de verrichtingen van Bayern in de Champions League met gemengde gevoelens bekijkt. "Normaal gesproken duimen we altijd voor Duitse clubs in de Europa Cup. Ditmaal ligt dat echter iets gecompliceerder", zegt Horst Heldt, de teammanager van Stuttgart. Heldt heeft echter een oplossing bedacht. "We moeten gewoon zorgen dat we tweede worden. Bremen heeft nog een waar programma, dus misschien kunnen we hen nog achterhalen. Als we daarin slagen, mag Bayern van mij wel weer de Champions League winnen", lacht hij.

Stuttgart heeft op dit moment twee punten achterstand op Werder Bremen. De voorsprong op Bayern München, de nummer vier, bedraagt eveneens twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen