Van Gaal: "AZ creatiever dan Werder Bremen"

4 april 2007, 18:07

AZ-trainer Louis van Gaal weet dat zijn ploeg er een bijzonder zware klus aan zijn krijgen om ten koste van Werder Bremen door te dringen tot de halve finale van de UEFA Cup. "De kwaliteiten van een aantal Werder-spelers steekt ver uit boven het gemiddelde niveau in Nederland", weet de ervaren oefenmeester.

Van Gaal is onder de indruk van Werder, de huidige nummer twee van de Duitse competitie. "Ik denk dat Werder een grote ploeg is. Dat hebben we gezien tegen Barcelona en Ajax", verwijst hij naar de eerdere duels van Werder in Europa dit seizoen. In een Champions League-groep met Chelsea, Barcelona en Levski Sofia eindigde de ploeg als derde, terwijl het in de derde ronde van de UEFA Cup Ajax uitschakelde. 

Met name individueel is Werder ijzersterk, weet Van Gaal. "Ze hebben een aantal heel goede spelers als Frings, Wiese, Mertesacker, Klose en de zeer creatieve Diego. De kwaliteiten van deze spelers steken ver uit boven het gemiddelde niveau in Nederland. Ze zijn goed georganiseerd en scoren niet voor niets zo veel in de Bundesliga."

Het zal dus een hels karwei worden om donderdag een goed resultaat neer te zetten. Hierbij is de ploeg voor een groot deel afhankelijk van de aanvallende creativiteit die de ploeg bezit. "AZ is creatiever dan Bremen, maar het moet nog maar blijken in hoeverre dat een voordeel is. Werder speelt vanuit een goede organisatie. Het is een cliché, maar ik ben tevreden als Werder niet scoort en wij één of twee doelpunten maken", zegt de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen