Ajax weer naar Oostblok, AZ treft Portugese debutant

Ger
31 augustus 2007, 13:12   Bijgewerkt: 31 augustus 2007, 14:31

Ajax treft in de UEFA Cup met Dinamo Zagreb opnieuw een tegenstander uit het Oostblok. Dat heeft de loting van het Europese toernooi vrijdag uitgewezen. AZ speelt tegen de Portugese debutant Paços de Ferreira en SC Heerenveen staat tegenover het Zweedse Helsingborg. Voor FC Twente en FC Groningen zijn met respectievelijk Getafe en Fiorentina zware tegenstanders uit de koker gekomen.

Ajax, dat zich woensdag niet ten koste van Slavia Praag wist te plaatsen voor de Champions League, blijft ook in de UEFA Cup vooralsnog veroordeeld tot het Oostblok. De Amsterdammers spelen tegen Dinamo Zagreb en beginnen met een uitduel. De Kroatische kampioen sneuvelde net als de ploeg van Henk ten Cate in de voorronde van de Champions League. Werder Bremen was te sterk.

AZ start de UEFA Cup met een uitwedstrijd bij het onbekende Paços de Ferreira. De Portugese ploeg wist zich afgelopen seizoen voor de eerste keer in haar bestaan te kwalificeren voor een Europees toernooi.

Voor SC Heerenveen staat een ontmoeting met Helsingborg op het programma. De Zweedse equipe eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Allsvenskan. De Friezen beginnen met een thuiswedstrijd.

Met Getafe treft Twente een stugge tegenstander. De Spaanse ploeg incasseerde afgelopen seizoen in de Primera Division slechts 33 tegentreffers in 38 wedstrijden. Getafe, waar trainer Bernd Schuster deze zomer naar Real Madrid vertrok, bereikte bovendien de finale van de Copa Del Rey, waarin werd verloren van Sevilla.

FC Groningen zal zich in twee duels moeten zien te ontdoen van Fiorentina. Het elftal van Ron Jans begint met een thuiswedstrijd tegen de Italiaanse club. Fiorentina eindigde afgelopen seizoen op een zesde plaats in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen