AZ kan Europese geschiedenis schrijven

3 oktober 2007, 17:45

AZ kan donderdag in de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Portugese FC Pacos de Ferreira Ipswich Town evenaren. De Engelse voetbalploeg bleef in het verleden 31 Europese thuisduels op rij ongeslagen, een record. AZ, dat zelfs nog nooit een Europese thuiswedstrijd verloor, is dertig duels ongeslagen. 

"Dat klopt ja, maar daar hebben we zelf voor gezorgd", reageert coach Louis van Gaal op het naderende record. "FC Sevilla was ook in de race, maar die hebben we vorig seizoen in eigen huis verslagen. Anders hadden zij het record kunnen pakken. Maar; resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst."

Voor AZ is het duel tegen FC Paços extra belangrijk, omdat het in eigen land bijzonder slecht draait. De Alkmaarders verloren de afgelopen drie wedstrijden. Toch ziet Van Gaal pluspunten. "Tijdens die nederlagen is steeds hetzelfde gebeurd. Totdat de tegengoal viel hebben we de afgelopen duels telkens gedomineerd. Dat is een positief signaal. En nu is het ook nog eens zo dat er weer spelers terugkomen", aldus de coach op de officiële website van AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen