Blatter: "Maximaal vijf buitenlanders per team"

5 oktober 2007, 09:20   Bijgewerkt: 5 oktober 2007, 14:26

FIFA-preses Joseph Blatter zal dinsdagavond met afgrijzen gekeken hebben naar de CL-wedstrijd tussen Internazionale en PSV. Tijdens het duel tussen de kampioenen van Italië en Nederland stonden liefst 21 buitenlanders in het veld. Bij Inter speelde geen enkele Italiaan, terwijl Jan Kromkamp de enige Nederlander was.

Als het aan Blatter ligt, komt er binnenkort een einde aan dergelijke situaties. Hij wil het aantal buitenlanders per team flink beperken. "Een maximum van vijf buitenlanders in de basis zou een geschikt aantal zijn. Het is slecht voor de ontwikkeling van het voetbal als er alleen buitenlanders worden opgesteld", vindt hij.

Blatter vindt het hoog tijd om in te grijpen. "We hebben de laatste jaren nooit de moed gehad om dit probleem eens goed aan te pakken", stelt hij vast. Om zijn plan ingevoerd te krijgen, zal de FIFA de strijd moeten aangaan met de Europese Unie. De Europese regels schrijven immers een vrij verkeer van werknemers voor. 

Volgens de 71-jarige Blatter komt het voetbal echter in aanmerking voor een speciale behandeling. "Je kunt voetballers niet als gewone werknemers beschouwen, want je hebt elf spelers nodig om een wedstrijd te kunnen spelen", aldus de FIFA-baas. "Voetballers zijn meer artiesten dan werknemers."

Bron: BBC

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen