Seedorf: "Transfers jeugdspelers zijn net vleeshandel"

31 maart 2008, 17:53

Clarence Seedorf heeft in een interview met het Italiaanse tijdschrift GQ de internationale handel in (zeer) jonge voetbaltalenten gehekeld. "Het gaat ertoe als op een vleesmarkt", citeerde de krant Gazzetta dello Sport maandag de Nederlandse international van AC Milan in een voorpublicatie.

"Argentinië heeft bijvoorbeeld biefstuk in de aanbieding die heel goed en zeer gewild is. Ze verkopen het vlees aan Italië, dat het vervolgens exporteert naar Spanje of Engeland", schetste Seedorf de situatie rond voetbaltransfers. 

Het gaat volgens hem alleen om de centen, niet om de beste club voor een talent te vinden. "Het wordt verkocht aan de meestbiedende. Of een speler wel kan aarden in zijn nieuwe omgeving, dat interesseert niemand. Hij wordt verder gewoon aan zijn lot overgelaten. Dat is de mentaliteit die het voetbalsysteem regeert."

Seedorf haakt onder meer in op uitlatingen van UEFA-voorzitter Michel Platini. Deze pleitte er onlangs voor transfers van minderjarige voetballers wettelijk te verbieden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen