Van Geel noemt vertrek Heitinga 'enorm jammer'

25 maart 2008, 09:17

Ajax moet het vanaf komende zomer stellen zonder haar beste en meest constante speler van het afgelopen zomer. John Heitinga (24) vertrekt naar Atletico Madrid, dat tien miljoen euro op tafel legt voor de centrale verdediger. "Dit is enorm jammer", reageert technisch directeur Martin van Geel op het vertrek van de international.

Van Geel benadrukt in De Telegraaf dat hij er alles aan gedaan heeft om Heitinga, die de hele jeugdopleiding doorliep, bij Ajax te houden. "Daar zijn we maanden mee bezig geweest, maar helaas. Meestal gaat een speler weg bij Ajax als hij net top is. Zie Wesley Sneijder vorig jaar. Maar het is ook wel begrijpelijk dat een jongen die al zeventien jaar bij Ajax voetbalt ergens anders wil kijken."

Heitinga is, na Jerrel Hasselbaink en Kiki Musampa, pas de derde Nederlander ooit die een contract tekent bij Atletico Madrid. De kans is groot dat hij met zijn nieuwe club volgend seizoen Champions League speelt, want Atletico staat vierde in de Primera Divison en de top-vier mag deelnemen aan het miljoenenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen