Brazilië overtuigt tegen Venezuela

12 oktober 2008, 23:56   Bijgewerkt: 13 oktober 2008, 00:08

Dankzij een uitstekende openingsfase had Brazilië zondag geen kind aan Venezuela. In San Cristobal wonnen de Goddelijke Kanaries met 0-4. Brazilië klom hierdoor naar de tweede plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep voor het WK 2010.

Brazilië had de uitwedstrijd tegen Venezuela al beslist, voordat de spelers van de thuisclub in de gaten hadden dat het duel goed en wel begonnen was. Na zes minuten maakte Kaka vanuit een moeilijke hoek 0-1, waarna Robinho enkele minuten later op prachtige wijze de tweede goal aantekende. De aanvaller van Manchester City passeerde de Venezolaanse keeper Renny Vega met een schot vanaf dertig meter.

Alsof dit nog niet genoeg was, maakte Adriano er in de 19e minuut ook al 0-3 van. De spits van Inter gleed een voorzet van Elano van dichtbij binnen. Met deze comfortabele voorsprong op zak voetbalde Brazilië het duel probleemloos uit. Robinho bepaalde na de pauze, met zijn tweede doelpunt van de avond, de eindstand op 0-4.

Brazilië heeft nu zestien punten uit zeven wedstrijden, waarmee het drie punten achterstand heeft op de verrassende koploper Paraguay. Argentinië staat derde met evenveel punten als Brazilië, Chili volgt op de vierde plaats. De top-vier van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK, de nummer vijf moet nog een play-off afwerken.