Marcellis: "Ik heb er van genoten, absoluut"

12 oktober 2008, 13:08

Enthousiast deed Dirk Marcellis zaterdagavond, na de wedstrijd tegen IJsland, zijn voetbaltas open. Even zoeken, maar daar was 'ie: het haasje, het kleinood dat iedere speler krijgt na afloop van zijn eerste interland voor het Nederlands elftal. "Deze krijgt een mooi plekje in mijn kamer", zei de verdediger van PSV trots.

Het gaat snel met Dirk Marcellis, heel snel. Amper anderhalf jaar geleden, op 11 april 2007, maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. En nu, op 20-jarige leeftijd, is hij al international. Tegen IJsland maakte hij zijn debuut in Oranje, als basisspeler nog wel. En Marcellis deed het prima, alsof hij nooit iets anders gedaan heeft.

Qua voetbal was het volgens Marcellis dus 'zoals elke andere wedstrijd', maar qua entourage zeker niet. "Alles er om heen is heel anders dan tijdens een wedstrijd met PSV. Het volkslied, allemaal wereldtoppers als teamgenoten en al dat oranje in het stadion...ik heb er van genoten, absoluut. Dit is een jongensdroom. Als voetballer is het Nederlands elftal toch het hoogst haalbare. Dat ik dit op 20-jarige leeftijd al bereikt heb, is geweldig."

En ach, vader en moeder Marcellis kunnen gerust zijn. Dit was de eerste, maar ongetwijfeld zeker niet de laatste keer dat hun Dirk in het Nederlands elftal speelde...

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen