Afellay definitief niet in actie tegen Heerenveen

Ger
28 november 2008, 14:52   Bijgewerkt: 28 november 2008, 15:19

PSV moet het zaterdag op bezoek bij SC Heerenveen definitief zonder Ibrahim Afellay stellen. De middenvelder is niet op tijd hersteld van de enkelblessure die hij afgelopen woensdag opliep tegen Atletico Madrid. Al vroeg in het Champions League-duel kreeg hij last van een opgerekte pees.

"De blessure is gelukkig niet ernstig, maar het duel van morgen komt te vroeg", laat trainer Huub Stevens vrijdag tijdens het wekelijks persgesprek weten. "Volgens de echo valt de enkelblessure mee en is alleen de pees opgerekt." De Eindhovenaren moeten het in Friesland wellicht ook stellen zonder Dirk Marcellis, die herstellende is van een kwetsuur aan zijn hamstring. De verdediger werd tegen Atletico al uit voorzorg aan de kant gehouden.

Erik Pieters meldde zich vrijdag ziek en zal tegen Heerenveen waarschijnlijk ook ontbreken. Daarnaast mist PSV de al langer geblesseerde Jan Kromkamp en Nordin Amrabat. "Met Kromkamp zal het nog wel een tijdje duren en ook Amrabat is nog niet zover. Hij heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt en waarschijnlijk daardoor dingen geforceerd. Dat werd van kwaad tot erg. We geven hem wel de tijd, want met een liesblessure moet je voorzichtig zijn", aldus Stevens.

Na de 2-1 nederlaag tegen Atletico kijkt de oefenmeester uit naar de confrontatie met Heerenveen. "Het is prettig om snel een nieuwe opgave te hebben en we zullen proberen om een goed resultaat neer te zetten", zegt Stevens, die weet dat de Friezen zich willen revancheren voor de smadelijke 6-0 nederlaag tegen FC Twente. "Heerenveen zal geleerd hebben van de afstraffing en zal toch uit een ander vaatje proberen te tappen."

PSV wacht al een maand op een overwinning buiten eigen stadion. Olympique Marseille, NEC, AZ, Ajax en Atletico Madrid waren, in verschillende competities, achtereenvolgens te sterk voor de landskampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen