PSV onderuit tegen Atletico in verlaten Madrid

Ger
26 november 2008, 22:29   Bijgewerkt: 26 november 2008, 23:47

Voor PSV is overwinteren in de Champions League na vijf groepsduels onmogelijk geworden. De Eindhovenaren liepen woensdagavond tegen hun vierde nederlaag aan. In een sfeerloze omgeving was Atletico Madrid in Spanje met 2-1 te sterk.

vicente calderon stadion tribune

vicente calderon stadion tribune

Enkele honderden aanhangers van Atletico stonden bij wijze van protest hun elftal buiten de poorten van het kille stadion aan te moedigen. Ze waren duidelijk hoorbaar, maar konden geen glimp van de spelers opvangen. Binnen een kwartier na de aftrap vernamen ze via een geluidsinstallatie dat hun favoriete club een voorsprong had genomen. Simão Sabrosa was trefzeker nadat Carlos Salcido de bal in de achterhoede niet onder controle had gekregen.

Heitinga

Heitinga

Een dergelijke afstraffing dreigde ook halverwege de eerste helft in Madrid. Nadat Andreas Isaksson eerst nog een kopbal van Raúl Garcia over de lat had getikt, scoorde Maxi Rodriguez uit de daarop volgende hoekschop met een kiezelharde uithaal de 2-0. PSV kreeg een minuut later de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar uitgerekend Oranje-international Johnny Heitinga tikte de inzet van Edison Mendez van de doellijn. De oud-Ajacied zou na rust overigens groggy het veld verlaten.

seitaridis Brechet

seitaridis Brechet

Door een onverwachte treffer van Koevermans vlak na rust mocht PSV plots nog hopen op een Europees vervolg. De Schiedammer kreeg van Atletico onbedoeld de vrijheid om een hoekschop trefzeker af te ronden. Dat juist Koevermans het doelpunt voor zijn rekening nam, mocht geen verbazing wekken. De spits scoorde namens de Nederlandse kampioen ook de voorgaande drie goals in de groepsfase.

Mendez

Mendez

PSV heeft nog wel een kleine kans op een late entree in de UEFA Cup. In principe moeten de Eindhovenaren nu thuis het slotduel tegen het al geplaatste Liverpool winnen. Doet Marseille echter hetzelfde in het beladen duel met Atletico, dan schiet PSV er nog niets mee op. Bij verlies van Marseille heeft de formatie van Stevens aan een punt genoeg. Atletico is net als Liverpool zeker van de knock-outfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen