FC Twente buigt na strafschoppen voor Marseille

Ger
26 februari 2009, 21:24   Bijgewerkt: 27 februari 2009, 02:05

Voor FC Twente is het toernooi om de UEFA Cup voorbij. De Enschedese ploeg kon donderdagavond de 1-0 uitzege bij Olympique Marseille niet met succes verdedigen. Strafschoppen werden de thuisclub uiteindelijk fataal. In de reguliere speeltijd had Hatem Ben Arfa het enige doelpunt namens de Fransen voor zijn rekening genomen.

Alleen voor rust dwong Marseille donderdagavond al een handvol scoringskansen af. Zo schoof Mamadou Niang de bal rakeling diagonaal langs de paal, terwijl Benoit Cheyrou een kansrijke uitbraak besloot met een slordige pass in niemandsland. Hatem Ben Arfa zette de bezoekers uit de meest lastige mogelijkheid alsnog verdiend op voorsprong. De Franse international zag zijn vrije trap vanaf dertig meter via beide doelpalen achter Sander Boschker caramboleren: 0-1.

FC Twente was op het drassige veld van de Grolsch Veste aanvallend onmachtig. Vooral de absentie van de geschorste Eljero Elia, die vrijwel wekelijks laat zien waarom diverse clubs om zijn gunsten dingen, deed zich pijnlijk voelen. Zijn vervanger Romano Denneboom kon de Enschedese voorhoede niet van dezelfde gevaarlijke impulsen voorzien. Alleen van afstand, middels schoten van Wout Brama en Edson Braafheid, kreeg doelman Steve Mandanda werk te verduren.

De thuisclub toonde zich na rust minimaal gelijkwaardig aan Marseille, dat niet bepaald vol overgave op jacht ging naar een tweede treffer. Arnautovic kreeg tegen het uur een uitgelezen kans om FC Twente langszij te schieten. De Oostenrijker, in Stade Vélodrome nog matchwinner, kreeg de bal in twee instanties echter niet langs Mandanda. Douglas deed dat enkele minuten later wel, maar het doelpunt van de verdediger werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

In de beslissende penaltyreeks ging de Enschedese ploeg belabberd van start. Blaise N'Kufo schoot de eerste strafschop wild over. Na een verder onberispelijke serie verzuimde Karim Ziani om Marseille naar de volgende ronde te helpen. De middenvelder werkte de vijfde pingel van de Fransen naast de paal. Het thuispubliek kreeg weer hoop op een happy end, maar een misser van Slobodan Rajkovic in het vervolg deed FC Twente alsnog de das om.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen