Ingelsten: "Belangrijke goal voor het team en mezelf"

Ger
5 maart 2009, 12:00   Bijgewerkt: 5 maart 2009, 12:55

Voor Patrik Ingelsten liep het bekerduel met NEC (3-1) woensdag ondanks buikkrampen uit op een succes. De Zweedse aanvaller scoorde na rust de belangrijke tweede goal voor SC Heerenveen. Het was bovendien zijn eerste doelpunt in Friese dienst.

"Dit geeft een lekker gevoel. De eerste kans was direct raak", aldus Ingelsten, die in de winterstop werd overgenomen van het Zweedse Kalmar FF. De afgelopen maanden kwam hij door blessuretijd en een gebrek aan wedstrijdritme nauwelijks aan voetballen toe. "Ik had graag een betere start bij Heerenveen willen beleven", beaamt de 27-jarige aanvaller. "Het kost tijd om wedstrijdfit te worden en te wennen aan het team."

Met zijn eerste doelpunt op zak hoopt Ingelsten dat hij op weg is naar betere tijden. "Dit was een belangrijke goal. Niet alleen voor het team, maar ook voor mezelf", aldus de aanvaller, die tegen NEC een half uur voor het einde inviel. "Ik voel dat ik het niveau van Heerenveen aankan. Het helpt uiteraard ook dat de ploeg de laatste weken uitstekend draait. We hebben een goede selectie en de organisatie om het team is ook prima. Alles voelt goed aan."

Mocht Ingelsten met Heerenveen de bekerfinale bereiken, dan is dat voor de aanvaller de derde keer op rij. In 2007 won hij met Kalmar de Zweedse beker ten koste van IFK Göteborg. Vorig seizoen stonden beide clubs opnieuw in de eindstrijd, maar toen trok Göteborg aan het langste eind. "Volgens mij scoorde ik in die finales in totaal één goal", zegt Ingelsten na lang nadenken. "In de finale van 2007, die we winnend afsloten. Die serie wil ik graag uitbreiden."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen