Lessen van penaltyspecialist Beattie nuttig voor Walcott

12 maart 2009, 12:20

Theo Walcott was woensdag één van de zeven Arsenal-spelers die een penalty benutte. De aanvaller passeerde Roma-doelman Doni met een schuiver in de hoek. Dit was voor Walcott zijn eerste optreden in een strafschoppenserie. Dat hij direct scoorde, was volgens hem mede te danken aan oud-teamgenoot James Beattie.

"Mijn keel werd helemaal droog toen ik richting de bal liep, maar ik heb de keeper niet één keer aangekeken. Dat heb ik van James Beattie geleerd, toen we allebei bij Southampton speelden. James is absoluut één van de beste penaltynemers van Europa. Volgens hem kan oogcontact met de keeper je soms enigszins van je stuk brengen. Je moet positief blijven denken", zegt Walcott op de Arsenal-website.

"Mijn penalty was misschien niet goed, maar hij zat. Daar gaat het om. Eerlijk gezegd was dit een mooie ervaring. Het was de eerste strafschoppenserie uit mijn carrière en het is knap van onze jonge ploeg dat we hebben gewonnen. In de kleedkamer vierden we deze zege, alsof we wereldkampioen geworden waren", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen