Amoah staat open voor contractverlenging bij NAC

17 juli 2009, 07:10   Bijgewerkt: 17 juli 2009, 12:17

Met twee doelpunten en drie assists was Matthew Amoah donderdag de grote man in de Europa League-wedstrijd van NAC Breda tegen Gandzasar Kapan (6-0). De Ghanees is eigenlijk onmisbaar voor NAC, maar een vertrek dreigt. Over één jaar is hij immers transfervrij. Toch is het volgens Amoah zeker geen uitgemaakte zaak dat hij vertrekt. "Het ligt aan NAC, ik wil ook best bijtekenen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Coach Robert Maaskant noemde het donderdagavond een 'doemscenario', mocht Amoah deze zomer vertrekken bij NAC Breda. Dat is niet zo vreemd, want tegen Gandzasar bleek nogmaals hoe belangrijk de kleine Ghanees is voor de Brabantse ploeg. Toen Amoah lekker in zijn spel kwam, werden de Armeniërs compleet opgerold. Bij vijf van de zes Bredase goals speelde Amoah een belangrijke rol.

"Voorlopig ga ik er dus vanuit dat ik bij NAC Breda blijf", vervolgt de trefzekere Afrikaan, die sinds 2007 bij NAC speelt. "Dat vind ik ook goed, want mijn gezin en ik hebben het heel goed naar ons zin in Breda. Ik wil ook best langer blijven, maar dat ligt aan de club. Als ze met een goede aanbieding komen, wil ik best bijtekenen. Zeker weten."

Haast heeft Amoah in ieder geval niet. "Ik zie wel wat er gebeurt. Nogmaals, het ligt vooral aan NAC Breda. Ik ben volgend jaar transfervrij, dus de kans is groot dat ze me deze zomer verkopen óf een nieuw contract aanbieden. Voor allebei de opties sta ik open. Als ik blijf, wil ik er met NAC een mooi seizoen van maken. Vorig seizoen werden we achtste, die prestatie moeten we proberen te verbeteren. En in de Europa League zou het mooi zijn als we de groepsfase halen. Dat is ons doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen