HSV klopt Wolfsburg, Castelen en Elia scoren

23 augustus 2009, 19:23   Bijgewerkt: 23 augustus 2009, 19:35

Regerend landskampioen VfL Wolfsburg is in de Duitse Bundesliga tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Het Nederlands gekleurde Hamburger SV versloeg de titelhouder op eigen veld met 2-4. 

Hamburger SV kende een droomstart in Wolfsburg. Al binnen zeven minuten was het 0-2, door treffers van Guerrero en Eljero Elia. De voormalig aanvaller van FC Twente wurmde zich bij zijn treffer door het hart van de Wolfsburg-defensie en schoot knap raak. Overigens was Elia niet de enige Nederlander in de basis bij Hamburger SV. Ook verdediger Joris Mathijsen stond vanaf de eerste minuut in het veld.

Diezelfde Mathijsen zag zijn elftal voor rust nog een paar kansen op 0-3 missen en dat leek de ploeg later lelijk te gaan opbreken. In de eerste tien minuten na rust scoorde Wolfsburg twee keer. Hamburger SV herpakte zich echter en liep via treffers van Mladen Petric en invaller Romeo Castelen uit naar 2-4. Bij HSV kwam ook Marcus Berg nog als invaller in het veld, maar de Zweed scoorde ditmaal niet.

Ook HSV's streekgenoot Werder Bremen kende een prima avond. Met dank aan Claudio Pizarro, die deze week overgenomen werd van Chelsea, werd Borussia Mönchengladbach met 3-0 verslagen. Pizarro maakte de eerste twee treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen