Holman: "Doel blijft de tweede plaats"

30 september 2009, 08:09

Na de loting voor de groepsfase was iedereen bij AZ het er over eens: een plaats in de tweede ronde van de Champions League was haalbaar. Een poule met Arsenal, Olympiakos en Standard Luik bood genoeg perspectief. Na twee duels is van dat fraaie perspectief echter weinig meer over. AZ heeft pas één punt en moet nu punten pakken tegen groepshoofd Arsenal om het hoofd boven water te houden.

AZ speelt de komende twee speeldagen tegen Arsenal. Omdat Standard en Olympiakos dan tegen elkaar spelen en één van hen dus sowieso punten gaat pakken, moet AZ eigenlijk één keer winnen van Arsenal om zicht te houden op de achtste finale. "Het gaat nu zwaar worden voor ons", geeft Brett Holman toe tegen FCUpdate.nl. "Maar aan de andere kant: er is nog niets beslist. Er zijn wel vaker gekke dingen gebeurd in de Champions League. Ons doel blijft de tweede plaats."

AZ had dinsdag een belangrijke stap kunnen zetten richting die tweede plek, door Standard Luik te verslaan. In Alkmaar werd het echter 1-1, door een treffer in blessuretijd van de bezoekers uit België. "Heel zuur", vindt Holman. "Zeker omdat we prima voetbalden. In balbezit waren we bij vlagen fantastisch en iedereen knokte voor elkaar. Eigenlijk was er helemaal niets aan de hand, tot in blessuretijd die ene bal verkeerd viel. De concentratie was één seconde weg en het was meteen raak."

"Verder heeft Standard amper kansen kunnen creëren", vervolgt de Australiër, die vindt dat AZ genoeg positieve punten uit de wedstrijd tegen de Belgische kampioen kan halen. "De manier waarop we gespeeld hebben, geeft absoluut vertrouwen. Daar kunnen we mee verder. Ook moeten we leren van die tegengoal. Zo'n late gelijkmaker is een belangrijke les. Maar uiteraard hadden we deze les liever niet gehad."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen