Schaars: "AZ had vier punten moeten hebben"

30 september 2009, 08:24

Twee wedstrijden speelde AZ tot dusver in de Champions League en twee keer waren de Alkmaarders misschien wel de betere ploeg. Toch leverden de duels tegen Olympiakos Piraeus (1-0 verlies) en Standard Luik (1-1) welgeteld slechts één punt op. Dat zijn er drie te weinig, vindt aanvoerder Stijn Schaars.

"In Griekenland verdienden we een gelijkspel en tegen Standard hadden we moeten winnen. We hadden op vier punten kunnen staan, maar feit is dat we er maar één hebben. En dat is natuurlijk klote", zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl.

Vooral het gelijkspel tegen Standard komt hard aan in Alkmaar. Na een treffer van Mounir el Hamdaoui leken de goed spelende Alkmaarders de zege binnen te hebben, maar in blessuretijd ging het alsnog mis. Ongelooflijk, vindt Schaars. "Als Standard nou met man en macht gejaagd had op de gelijkmaker, was het anders geweest. Maar ze hebben geen kans gehad, tot bij een laatste wanhoopspoging de bal ineens voor de voeten van die Traore kwam. Dat zal je altijd zien. Blijkbaar moeten we in deze fase van het seizoen de gifbeker echt helemaal leegdrinken."

"We hadden de wedstrijd helemaal onder controle", baalt Schaars. "We kregen zelfs kansen op de 2-0. In die fase speelden we echt goed, het leek weer een beetje op het oude AZ-voetbal. We hebben een goede teamprestatie geleverd, dat maakt het extra zuur dat we tegen de gelijkmaker opliepen. Maar als we zo doorgaan, komt het goed met AZ. Dat kan niet anders. Talent is er voldoende en als we iedere wedstrijd zó kunnen spelen, weet ik zeker dat we de negatieve spiraal snel doorbreken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen