City ontslaat Hughes, Mancini opvolger

19 december 2009, 19:58   Bijgewerkt: 19 december 2009, 20:15

Mark Hughes is niet langer de trainer van Manchester City. De oefenmeester leidde The Citizens zaterdag nog naar een 4-3 overwinning op Sunderland, maar dat was niet genoeg om zijn positie bij de miljoenenclub te redden. Roberto Mancini volgt hem per direct op, zo meldt de Engelse ploeg op zijn eigen website.

Na de zege op Sunderland staat Manchester City zesde in de Premier League. Dat is veel lager dan de formatie zich voor het seizoen ten doel stelde. Met aankopen als Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor en Roque Santa Cruz werd het geacht voor de bovenste plaatsen te strijden. Aan het begin van de competitie hield het zich prima aan die verwachting. Van de eerste zes duels won het er immers vijf, maar daarna kwam de klad erin. Van de laatste elf wedstrijden werden er maar twee gewonnen. De clubleiding denkt niet dat Hughes het tij nog kan keren en ontslaat hem derhalve.

Hughes zwaaide sinds de zomer van 2008 de scepter bij City. In zijn eerste seizoen leidde hij de ploeg naar de tiende plaats in de Premier League en de kwartfinales van de UEFA Cup, waarin het verloor van Hamburger SV. Mancini zat juist sinds medio 2008 zonder werk, nadat hij en Internazionale uit elkaar waren gegaan. In totaal had de Italiaanse trainer Inter vier jaar onder zijn hoede. Daarvoor stond hij aan het roer bij Fiorentina en Lazio. In zijn trainersloopbaan veroverde hij viermaal de Coppa Italia en was hij met Inter drie keer de beste in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen