Everton verslaat na Chelsea ook Manchester United

20 februari 2010, 15:21   Bijgewerkt: 21 februari 2010, 00:12

Everton heeft zaterdag opnieuw voor een stunt gezorgd in de Premier League. The Toffees hielden, net als vorige week tegen Chelsea, de punten in eigen huis tegen landskampioen Manchester United. John Heitinga won met zijn ploeg met 3-1 van de bezoekers, waar Edwin van der Sar onder de lat stond.

Manchester United boekte deze week in de Champions League een knappe uitzege op AC Milan. Genoeg vertrouwen en vorm, zou je dus zeggen. Maar Everton won eerder op het eigen Goodison Park al van koploper Chelsea. Manchester United begon wel scherp aan de wedstrijd, wat leidde tot de openingstreffer van Dimitar Berbatov. De Bulgaarse spits rondde een voorzet van Luis Valencia fraai af, door de bal uitstekend te controleren en hard via de lat raak te schieten.

De voorsprong van de gasten duurde niet lang. Een sluw moment van Diniyar Bilyaletdinov volgde drie minuten later. De Rus pikte een weggekopte bal op en loste een onhoudbaar schot af op Edwin van der Sar: 1-1. Manchester United moest daarna flink aan de bak, om nog iets te redden. Het kreeg goede kansen via Rooney en Berbatov, maar Everton bleef met wat geluk overeind. 

De thuisploeg kwam een kwartier voor het laatste fluitsignaal op voorsprong. Dan Gosling hield Patrick Evra van zich af en klopte Van der Sar. Everton speelde na de tweede treffer voortreffelijk en merkte niets van een offensief van United. Een derde goal van verdediger Jack Rodwell benadrukte dat.

Chelsea kan zaterdag al van de nederlaag van de voornaamste titelconcurrent profiteren. Bij een zege op Wolverhampton Wanderers heeft de koploper vier punten meer dan Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen