Laat doelpunt Kaka houdt Real in titelrace

24 april 2010, 21:57   Bijgewerkt: 25 april 2010, 00:43

Even mocht Real Zaragoza zaterdagavond hopen op een stunt tegen Real Madrid. De nummer zestien van de Primera Division stond met tien man tot negen minuten voor tijd op gelijke hoogte met de Koninklijke, maar toen sloeg Kaka toe: 1-2.

De overwinning van Real bij Zaragoza was verdiend, maar wel zeer moeizaam. De bezoekers hadden het betere van het spel, al duurde het tot vijf minuten na de rust voordat dit tot uiting kwam in de score. Zaragoza-doelman Roberto had nog antwoorden op schoten van Gonzalo Higuain en Cristiano Ronaldo, maar bij de inzet van Raul moest hij toch capituleren (0-1). Raul had voor de rust overigens al de paal geraakt.

Na de verrassende gelijkmaker zette Real aan om geen punten te morsen. Negen minuten voor het eindsignaal slaagde het in die missie. Kaka verschalkte Roberto van dichtbij met een schot in de verre hoek. Eerder in het duel was Sergio Ramos al dicht bij een nieuwe Madrileense voorsprong, maar zijn kopbal belandde op de paal.

Met de behaalde driepunter komt Real weer op één punt achterstand van koploper FC Barcelona, dat eerder op de dag Deportivo Xerez met 3-1 aan de zegekar bond.