Van der Vaart schiet Real naar overwinning

Ger
15 april 2010, 22:09   Bijgewerkt: 15 april 2010, 22:21

Rafael van der Vaart heeft zijn werkgever Real Madrid donderdagavond aan de overwinning geholpen in de uitwedstrijd tegen UD Almeria. De Nederlandse middenvelder tekende in 69e minuut voor de winnende treffer: 1-2. Hij haalde met zijn linkervoet verwoestend uit.

De thuisploeg was binnen het eerste kwartier op voorsprong gekomen via Albert Crusat. In de 27e minuut tekende Cristiano Ronaldo voor de gelijkmaker. Van der Vaart, die de volledige wedstrijd speelde, zorgde in de tweede helft voor de beslissing. De middenvelder schot vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak.

De spelers van Real Madrid waren na afloop niet alleen Van der Vaart dankbaar. Doelman Iker Casillas verrichtte enkele knappe reddingen. Dankzij de zege komen de Madrilenen op drie punten van lijstaanvoerder FC Barcelona. Met nog zes competitieduels op het programma hebben de Catalanen 83 punten.