Australië houdt punt over na nieuwe rode kaart

Ger
19 juni 2010, 17:52   Bijgewerkt: 19 juni 2010, 18:45

Australië heeft na het pak rammel tegen Duitsland (0-4) zijn eerste punt gepakt van dit WK. De confrontatie met Ghana eindigde zaterdagmiddag op 1-1. De Australiërs sloten het duel wederom met tien spelers af. Ghana is ondanks het gelijkspel de nieuwe koploper in groep D.

De Nederlandse bondscoach Pim Verbeek zag 'zijn' Socceroos door een rode kaart opnieuw in de problemen komen. De van een liesblessure herstelde Harry Kewell moest het veld in Rustenburg halverwege de eerste helft verlaten vanwege een handsbal op de doellijn. Daarmee volgde hij het slechte voorbeeld van landgenoot Tim Cahill, die in het openingsduel met Duitsland rood had gekregen voor een overtreding op Bastian Schweinsteiger.

Het tiental van Australië bleef in de tweede helft dankzij een onvermoeibare inzet knap overeind. Via Luke Wilkshire kreeg het team zelfs een uitgelezen scoringskans, maar de oud-speler van FC Twente schoot de bal tegen keeper Kingson. Matthew Amoah (NAC Breda) viel zonder succes nog in bij Ghana. De slotfase van het duel werd opgeschrikt door een fikse blessure van John Pantsil na een ongelukkig kopduel met de Australische invaller Joshua Kennedy. De verdediger werd met een hoofdwond afgevoerd.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen