Duitsland wint ruim van bestolen Engelse ploeg

Ger
27 juni 2010, 17:47   Bijgewerkt: 27 juni 2010, 18:59

Duitsland heeft na een spraakmakend duel de kwartfinale bereikt van het WK in Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Joachim Löw versloeg Engeland zondag in Bloemfontein met liefst 4-1. De Britten mochten zich beklagen dat de zuivere 2-2 van Frank Lampard niet werd toegekend.

Met Duitsland en Engeland stonden niet alleen twee grootmachten, maar ook twee erfvijanden tegenover elkaar. Het meest omstreden duel tussen beide landen vond plaats in de WK-finale van 1966, toen de Britten zegevierden dankzij een zeer omstreden treffer van Geoff Hurst. Tal van studies werden sindsdien uitgevoerd om vast te stellen of de inzet de Duitse doellijn nou wel of niet gepasseerd was.

scheidsrechter Jorge Larrionda

scheidsrechter Jorge Larrionda

Als het schot van Lampard wél was bijgeschreven op de scorelijst, zou Engeland een 2-0 achterstand op spectaculaire wijze binnen twee minuten hebben weggepoetst. Miroslav Klose had Duitsland, dat beter aan de wedstrijd was begonnen, na twintig minuten op voorsprong gezet. De lange spits van Bayern München profiteerde van weifelend optreden van verdediger Matthew Upson en tikte een uittrap van Neuer langs sluitpost David James.

Engeland ging na de pauze vol gas richting het Duitse doel en opnieuw vertolkte Lampard een hoofdrol. De middenvelder van Chelsea hamerde een vrije trap tegen de lat boven de kansloze Neuer. In de Engelse voorhoede viel de efficiëntie tegen. Met name Wayne Rooney, die in de groepsfase al droog bleef staan, maakte weer een ongelukkige indruk. Duitsland besliste de ontmoeting uiteindelijk via twee counters. Uitblinker Müller schroefde de score met twee doelpunten binnen een handvol minuten op tot een geflatteerde 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen