Duitsland laat geen spaan heel van Argentinië

Ger
3 juli 2010, 17:45   Bijgewerkt: 3 juli 2010, 18:41

Duitsland heeft zijn status als toernooifavoriet in Zuid-Afrika op niet mis te verstane wijze onderstreept. In de kwartfinale werd grootmacht Argentinië zaterdagmiddag volledig door de gehaktmolen gehaald: 4-0. Miroslav Klose nam in Kaapstad twee doelpunten voor zijn rekening. Vier jaar geleden werden de Zuid-Amerikanen in de kwartfinales van het WK ook door Duitsland uitgeschakeld, toen na strafschoppen.

Argentinië had in Zuid-Afrika alle wedstrijden winnend afgesloten, maar in het vijfde duel op weg naar de finale deelde Duitsland de lakens uit. Die Mannschaft maakte in het Green Point Stadion opnieuw indruk met technisch verfijnd spel. Het leverde de drievoudig wereldkampioen al na drie minuten een voorsprong op. Uit een vrije trap van Bastian Schweinsteiger kopte Thomas Müller de bal ongehinderd langs de verkeerd gepositioneerde keeper Sergio Romero.

De ploeg van de hevig meelevende bondscoach Diego Maradona wist geen sportief antwoord te produceren op de Duitse branie. Argentinië opereerde in Kaapstad allerminst als een geolied lopende aanvalsmachine. Vooral de veelgeprezen vedette Lionel Messi maakte wederom een vlakke indruk. Voor de pauze kwamen de Argentijnen niet veel verder dan een buitenspelgoal, die terecht niet in het boekje van arbiter Ravshan Irmatov verdween.

Argentinië kwam direct na de doelwissel beter in de wedstrijd en creëerde ook enkele kansen. In een tijdsbestek van zeven minuten verzekerde Duitsland zich echter van het plaatsbewijs voor de halve eindstrijd. Op aangeven van Podolski tikte eerst de geheel vrijstaande Klose het tweede doelpunt binnen. Daarna gooide verdediger Arne Friedrich het duel op slot door trefzeker te profiteren van een fraaie solo van Schweinsteiger.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!