Hoofdrol Walcott bij winst op Blackpool

21 augustus 2010, 17:52   Bijgewerkt: 21 augustus 2010, 21:31

Blackpool FC kwam zaterdag als verrassende nummer twee van de Premier League naar het Emirates Stadium. De promovendus zal dit weekeinde echter een duikeling op de ranglijst maken. Bij Arsenal verloor de oranjewitte brigade namelijk met 5-0.

Robin van Persie was nog niet fit genoeg voor een basisplek bij Arsenal, maar ook zonder de Oranje-international, die na een uur alsnog in de ploeg kwam, speelde de Londense formatie uitstekend. Theo Walcott was de grote uitblinker aan de kant van The Gunners. De aanvaller nam de helft van de treffers voor zijn rekening.

Walcott opende in de twaalfde minuut de score op aangeven van Andrey Arshavin. Blackpool moest na een half uur verder met tien man omdat Ian Evatt rood kreeg voor een overtreding in het zestienmetergebied. Daarna ging het hard. Arshavin schoot de strafschop raak en Walcott bepaalde niet veel later de ruststand op 3-0. Abou Diaby, opnieuw Walcott en Marouane Chamakh voerden de score na rust op tot 6-0. Bij de treffer van Chamakh, zijn eerste officiële voor Arsenal, gaf Van Persie de eindpass.

Het is de eerste overwinning van Arsenal dit seizoen. Vorige week opende de ploeg van Arsene Wenger de competitie met een 1-1 gelijkspel bij Liverpool. Als gevolg van deze resultaten voert Arsenal de Premier League voorlopig aan met vier punten.

Arsenal krijgt in de top van het klassement gezelschap van onder meer Tottenham Hotspur, dat na twee speeldagen eveneens vier punten heeft verzameld. The Spurs toonden zich zaterdag een maatje te groot voor Stoke City: 1-2. Gareth Bale maakte beide doelpunten van Tottenham. Basisspeler John Heitinga moest met Everton in eigen huis met een punt genoegen nemen tegen Wolverhampton Wanderers: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen