PSV-spits Berg voor vier wedstrijden geschorst

10 september 2010, 12:02   Bijgewerkt: 10 september 2010, 12:07

Marcus Berg mag voorlopig niet in actie komen voor PSV. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de Zweedse spits voor vier wedstrijden geschorst en neemt hiermee het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal over.

De 24-jarige Berg kreeg de straf naar aanleiding van zijn vermeende elleboogstoot aan Timothy Derijck eind vorige maand in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. PSV ging niet met dit voorstel akkoord, waarna de tuchtcommissie de zaak donderdagavond behandelde. De ploeg uit Eindhoven heeft vier dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Als dit voor vanmiddag 16.00 uur gebeurt, mag Berg zaterdag meespelen in de thuiswedstrijd tegen NEC.

In Zweedse media liet Berg vorige week weten het 'belachelijk' te vinden als hij geschorst zou worden. "Bij een actie om de bal te veroveren, weer ik me af en raak ik hem per ongeluk op zijn keel. Als ze voor al dit soort acties voortaan een schorsing gaan geven, zullen er nog veel volgen. Er gebeuren veel ergere dingen op het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen