Ferguson bevestigt: "Rooney wil vertrekken"

19 oktober 2010, 16:09   Bijgewerkt: 19 oktober 2010, 16:45

Sir Alex Ferguson heeft dinsdag bevestigd dat Wayne Rooney na deze jaargang van plan is Manchester United te verlaten. Rooney en diens zaakwaarnemer hebben Ferguson in een gesprek laten weten dat de intentie om het aflopende contract te verlengen er niet is, omdat hij elders een andere uitdaging wil aangaan. Dat onthulde de Schotse manager op een persconferentie.

Volgens Engelse media zou de 24-jarige Rooney alleen willen bijtekenen op Old Trafford voor een absurd hoog salaris. Aangezien de directie van Manchester haar oren niet liet hangen naar de wensen van de spits, lijkt een vertrek van hem niet te vermijden. Er doen zelfs geruchten in de ronde dat de international van Engeland in januari al van club wisselt. Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City zouden lucratieve aanbiedingen voor hem hebben klaarliggen.

Sinds Ferguson weet dat Rooney niet wil verlengen, leven beide heren op voet van oorlog. De coach posteerde de speler zaterdag op de bank in de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion (2-2). Naar eigen zeggen omdat hij geblesseerd was, maar Rooney wist van niets. Ferguson ontkent overigens dat Rooney en hij in een conflict zijn verwikkeld. Hij hoopt zelfs nog dat zijn sterspits blijft.

“Ergens in maart zaten we met Rooney om de tafel en toen vertelde hij voor altijd bij de club, volgens hem de beste ter wereld, te willen blijven. Het is dan ook bijzonder teleurstellend dat we dit nieuws hebben vernomen. We kunnen het niet begrijpen”, aldus Ferguson in de aanloop naar het Champions League-duel met Bursaspor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen