Real en Ronaldo slopen Racing Santander

23 oktober 2010, 21:49   Bijgewerkt: 23 oktober 2010, 22:21

De doelpuntenmachine van Real Madrid draaide zaterdagavond, evenals de voorbije twee speelrondes in de Primera Division, weer op volle toeren. De hoofdstedelingen lieten in de thuiswedstrijd tegen Racing Santander liefst zes doelpunten, waarvan vier van Cristiano Ronaldo, aantekenen: 6-1.

Gonzalo Higuain opende in de tiende minuut de score, nadat hij op het juiste moment was diep gestuurd door een ploeggenoot. De Argentijn bediende vijf minuten later Ronaldo met een strakke voorzet (2-0). Met een vrijwel identieke aanval kwam Real nog voor het half uur op 3-0, al leverde Mesut Özil dit keer de eindpass aan Ronaldo.

Direct na de pauze ging Real verder met waar het voor rust was gebleven: scoren en opnieuw vertolkte Ronaldo daarbij een hoofdrol. De Portugees doelpuntte dit maal op aangeven van Angel Di Maria. Niet veel later benutte de vedette een strafschop en voltooide zo zijn vier op een rij. Door zichzelf knap vrij te spelen, maakte Özil er na ruim een uur 6-0 van voor de wervelende gastheer.

Met iets meer precisie had de score zelfs nog hoger kunnen uitvallen. De kansen in het restant werden echter niet benut. Dat deed Racing Santander wel, en daardoor werd het 6-1. Pape Kouli Diop plakte met een afstandsschot, dat van richting werd veranderd door oud-Ajacied Markus Rosenberg, een kleine pleister op de wonden van de bezoekers, bij wie Kennedy Bakircioglu (eveneens ex-Ajax) ook speelde.

FC Barcelona, dat eerder op de avond met 2-0 zegevierde bij Real Zaragoza, moet zo de eerste plaats weer overdragen aan Real Madrid. De Catalanen hebben negentien punten, één minder dan de aartsrivaal.