Vier oud-Eredivisiespelers scoren in België

2 oktober 2010, 21:56   Bijgewerkt: 2 oktober 2010, 22:14

Paulo Henrique begint op dreef te raken bij Westerlo. De voormalige aanvaller van SC Heerenveen maakte vorige week tegen Standard Luik zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe ploeg. Zaterdag liet de Braziliaan zelfs twee treffers aantekenen, waarmee hij Westerlo een 2-1 zege bij Sint Truiden bezorgde.

Henrique was niet de enige speler met een Eredivisieverleden die zaterdag trefzeker was in de Belgische Pro League. Hernan Losada, afgelopen jaargang ploeggenoot van Henrique bij Heerenveen, scoorde eveneens. De goal van de Argentijn leverde zijn ploeg Charleroi een punt op in de uitwedstrijd tegen Zulte-Waregem.

In de ontmoeting tussen KV Kortrijk en hekkensluiter KAS Eupen waren het spelers met een geschiedenis bij FC Utrecht die het net vonden. Giuseppe Rossini, tussen 2005 en 2008 actief in de Domstad, opende na 26 minuten de score voor Kortrijk uit een strafschop. Kortrijk won uiteindelijk met 3-1, al maakte Kevin Vandenbergh, die de Utrechters afgelopen zomer verliet, na een uur de aansluitingstreffer voor Eupen.

Trainer Bob Peeters, die dankzij Vitesse en Roda JC ook al een aantal seizoenen in Nederland actief is geweest, zag zijn Cercle Brugge op bezoek bij Lierse SK met 1-0 zegevieren. Cercle stijgt daardoor naar de zevende positie in het klassement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen