FC Twente wint weer maar verliest Ruiz

27 november 2010, 22:41   Bijgewerkt: 27 november 2010, 23:40

FC Twente heeft zaterdagavond gewonnen bij NEC. Het werd in Nijmegen 4-2 voor de kampioen. FC Twente kon de opsteker gebruiken, na twee opeenvolgende nederlagen (NAC, AZ) in competitie en één (bij Inter) op het internationale podium. Bovendien werd de achterstand op koploper PSV ermee weggewerkt. Minpunt was de blessure van Bryan Ruiz. Hij verliet na rust per brancard het veld.

Halverwege leidde FC Twente met 3-1. Het verschil werd gemaakt in de laatste vijf minuten van het eerste deel, waarin de Tukkers twee keer scoorden. In de fase daaraan voorafgaand was geen sprake van kwaliteitsverschil. Misschien was NEC zelfs wel iets beter.

Daarna gebeurde er niet veel meer, tot de laatste fase van de eerste helft. Marc Janko en opnieuw Ruiz, nu uit een strafschop, gaven het duel een wending in Enschedees voordeel. Janko, de Oostenrijkse spits, tikte binnen na een attente actie van Nacer Chadli én een fout van Lasse Schöne. De penalty werd toegekend nadat de doorgebroken Luuk de Jong was neergelegd.

De tweede helft was ronduit slecht van beide kanten. De aardigste actie kwam op naam van Chadli, die met een vrije trap de onderkant van de lat raakte. Doelman Jasper Cillessen greep verder goed in bij schoten van De Jong en Ruiz. De Costa Ricaan schoot ook nog een keer op de paal. Daardoor kon NEC terugkomen in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd maakte Björn Vleminckx de 3-2, bij de eerste Nijmeegese kans na de rust. Voordat het nog spannend werd, zorgde Janko alweer voor de 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen