Kuyt kopt Liverpool verder, PSV treft Rangers

24 februari 2011, 20:48   Bijgewerkt: 25 februari 2011, 02:11

Na de 0-0 van vorige week in Tsjechië stevenden Liverpool en Sparta Praag in de tweede ronde van de Europa League af op verlengingen. Ook op Anfield Road stond de brilscore donderdag, in de return, namelijk lang op het scorebord. Dirk Kuyt kreeg de fans van de thuisclub uiteindelijk toch op de banken. Vier minuten voor tijd kopte de Katwijkse aanvaller The Reds naar de achtste finales.

Kuyt, die zoals vertrouwd in de basis van Liverpool begon, kopte in de slotfase raak op aangeven van de Portugees Raul Meireles. Daarmee kregen de Engelsen loon naar werken, want zij hadden gedurende de wedstrijd de meeste kansen. Sporting Braga of Lech Poznan is de volgende opponent van Liverpool.

Ook het tweede onderonsje tussen Zwitserland en Rusland is in het voordeel van de Russen uitgevallen. Nadat eerder op de dag Zenit St. Petersburg Young Boys klopte, had Spartak Moskou aan een 1-1 remise tegen FC Basel voldoende om de laatste zestien te bereiken. De hoofdstedelingen hadden vorige week in het Alpenland al met 3-2 gewonnen. In eigen huis stonden ze lang met 1-0 achter, maar waar Basel een tweede treffer nodig had, was het Spartak dat scoorde. McGeady zorgde in de extra tijd voor de verlossende gelijkmaker namens Spartak.

Ajax is waarschijnlijk de volgende tegenstander van Spartak, ervan uitgaande dat de Amsterdammers hun 3-0 voordeel op Anderlecht vanavond niet verspillen.

Bayer Leverkusen sleepte ook een ticket voor de achtste finales in de wacht. De Duitsers legden vorige week al een stevige basis door in Oekraïne met 4-0 te winnen bij Metalist Kharkiv. Vanavond maakten ze het karwei op eigen veld af: 2-0. Na rust maakten Rolfes en Michael Ballack het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen