Spurs kwartfinalist na saaie 0-0 tegen Milan

9 maart 2011, 22:34   Bijgewerkt: 10 maart 2011, 13:15

Tottenham Hotspur heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Engelse ploeg had woensdag op het eigen White Hart Lane genoeg aan een doelpuntloos gelijkspel tegen AC Milan. De heenwedstrijd had het drie weken geleden namelijk al met 1-0 gewonnen. In Londen viel weinig te genieten. The Spurs creëerden niets, Milan iets meer, maar ging slordig met de kansen om: 0-0.

Na niet eens één minuut in de tweede helft werd Tottenham dan eindelijk gevaarlijk. Crouch had de bal voor het inkoppen na een afgemeten voorzet van Aaron Lennon, maar in geheel vrijstaande positie raakte de doorgaans kopsterke spits het speeltuig volkomen verkeerd. Hoewel gehoopt, had de thuisclub ondanks deze actie het licht nog altijd niet gezien. Maar dat hoefde eigenlijk ook niet, want bij 0-0 was ze veilig. Toch werd Bale na ruim een uur ingebracht voor Van der Vaart. Even daarvoor was Milan dicht bij de 0-1, maar ex-PSV’er Gomes redde twee keer in de kluts.