Tien Mancunians doen uitstekende zaken

19 maart 2011, 17:52   Bijgewerkt: 19 maart 2011, 19:16

De landstitel begint langzaam te lonken voor Manchester United. Met tien tegen elf sleepte de koploper zaterdag een zege uit het vuur tegen Bolton Wanderers, terwijl rivaal Arsenal niet verder kwam dan 2-2 bij West Bromwich Albion. Hierdoor is het verschil tussen beide teams op de ranglijst opgelopen tot vijf punten.

De zege van Manchester United was uiterst gelukkig, maar daar zal niemand in de omgeving van Old Trafford om malen. Na een domme rode kaart voor Jonny Evans in de 77ste minuut leek puntverlies onvermijdelijk voor het zwak spelende United, maar Bolton-keeper Jussi Jaaskelainen hielp een handje. Hij liet een houdbaar schot van Nani glippen, waarna Berbatov er als de kippen bij was om te scoren.

Dit betekende alweer het negentiende doelpunt van deze competitie voor de Bulgaar, maar vermoedelijk was het zijn belangrijkste tot dusver. Zeker omdat Arsenal, eigenlijk de enig overgebleven concurrent in de titelstrijd, punten morste. De ploeg speelde 2-2 bij degradatiekandidaat West Bromwich Albion en mocht daar niet eens over mopperen, want het keek zelfs tegen een 2-0 achterstand aan. Door goals van invaller Arshavin en Robin van Persie pakte de ploeg van coach Arsene Wenger nog een puntje, maar dat was niet genoeg om in het spoor van Man United te blijven.

Onderaan de ranglijst deed Wigan Athletic zeer goede zaken. Door een treffer in blessuretijd van Maynor Figueroa won de hekkensluiter met 2-1 van concurrent Birmingham City, waardoor het verschil tussen beide teams teruggebracht is tot slechts één punt. Wolverhampton Wanderers, de nummer achttien, verraste door met 0-1 te winnen bij Aston Villa. Hierdoor is de situatie onderaan de competitie spannender dan ooit. Nummer acht Sunderland heeft slechts acht punten meer dan Wigan, alle teams daar tussen moeten nog altijd vrezen voor degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen