Van Nistelrooy: "Afbouwen doe ik wel op de fiets"

24 maart 2011, 00:00   Bijgewerkt: 24 maart 2011, 00:10

Hij is inmiddels 34 jaar oud en kent met slechts zes competitiedoelpunten zeker niet het beste seizoen uit zijn carrière. Maar wie denkt dat Ruud van Nistelrooy al voorzichtig bezig is met zijn pensioen, heeft het mis. De spits barst nog van de ambitie, zowel bij Oranje als in clubverband. Hij wil nog zeker één jaar door, bij PSV of ergens anders. “Ik ga alle opties in de zomer naast elkaar leggen.”

Daar was 'ie weer, Ruud van Nistelrooy. Aanvankelijk behoorde hij niet tot de selectie voor de duels tegen Hongarije, maar door de blessure van Klaas-Jan Huntelaar mocht hij toch weer opdraven. En dat doet hij graag, bleek woensdag in Noordwijk. Want dat hij ondanks zijn mindere periode bij HSV nog altijd in beeld is bij de bondscoach, doet hem goed. “Daar spreekt respect uit”, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Hoewel Van Nistelrooy er om kan lachen, beseft hij natuurlijk ook dat zijn laatste maanden bij HSV niet bepaald een succes waren. Nadat de Duitse club in januari een transfer naar Real Madrid blokkeerde, belandde Van Nistelrooy op de bank. Pas afgelopen weekend, na het ontslag van trainer Armin Veh, mocht de Nederlander weer eens opdraven in de basiself.

Inmiddels speelt Van Nistelrooy weer, maar hij is nog altijd van plan om Hamburg deze zomer te verlaten. “In de veertien maanden dat ik er zit, heb ik vier verschillende trainers gehad en is ook de voorzitter vertrokken. Bizar natuurlijk. Ik heb absoluut geen spijt van mijn overstap van Real Madrid naar Hamburger SV en heb het nog prima naar mijn zin, maar ik ga er vanuit dat ik komende zomer vertrek. Ik heb trouwens ook niet van de club gehoord dat ze eventueel met me verder willen.”

“Het is daarna aan mij om de afweging te maken waar ik naartoe wil. Ik spreek Nederlands, Engels, Spaans en Duits, dus ik kan alle kanten op. Of een lucratieve transfer naar het Midden-Oosten een optie is? Nee, die taal spreek ik niet”, lacht hij. Om er snel aan toe te voegen. “Bovendien spelen financiën voor mij geen rol.”

Van Nistelrooy wil gewoon voetballen, zo veel mogelijk. Dat hij bij PSV eventueel rustig zou kunnen afbouwen, vindt hij onzin. “Afbouwen? Dat doe ik niet op het veld. Dat doe ik na mijn carrière wel op de fiets. Ik ben topfit en wil doorgaan. Ik ga er niet de kantjes vanaf lopen, nergens. Dat zou naar mezelf toe voelen als een nederlaag.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen