Ebecilio: "Ik heb altijd in mezelf geloofd"

Koen Freriks
17 april 2011, 09:15

Lorenzo Ebecilio brak dit seizoen door in de hoofdmacht bij Ajax. De 19-jarige buitenspeler kwam na de trainerswissel Jol-De Boer direct in beeld en verdween niet meer uit de gelederen. De aanvaller is niet verbaasd over zijn ontwikkeling, wel over de snelheid ervan.

"Dat het zo zou lopen had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht", geeft Ebecilio toe op de website van Ajax. "Ook in de winterstop nog niet trouwens. Maar zo snel kan het dus uiteindelijk gaan. De trainer ziet het in me zitten en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.” 

"Het is mooi dat ik nu kan spelen waar ik altijd heb spelen: in Ajax 1. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik het zou halen. Maar nog belangrijker: ik heb altijd in mezelf geloofd. Elke keer dat ik de ArenA zag wist ik dat ik daar uiteindelijk wilde gaan spelen. Het werkt altijd heel motiverend dat je vanaf de Toekomst het stadion in de verte kan zien. Dan weet je waar je het als jeugdspeler allemaal voor doet.” 

Bij een doorbraak komt meer kijken dan spelen in het eerste, ontdekte Ebecilio, die vooral populair is bij de jonge supporters. "Als ik nu wel eens bij voetballende vrienden op het pleintje ga kijken, merk ik dat kinderen me herkennen. ‘Dat is Ebecilio’, hoor je ze dan tegen elkaar zeggen. Dan zie je ze overleggen of ik het wel echt ben. Meestal help ik ze dan snel aan het verlossende antwoord.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen