SC Heerenveen verrast met aantrekken Sibon

27 juni 2011, 14:05   Bijgewerkt: 27 juni 2011, 14:33

Gerald Sibon heeft zich voor de derde keer in zijn carrière verbonden aan SC Heerenveen. De spits, inmiddels 37 jaar, heeft maandag voor één seizoen getekend bij de ploeg van coach Ron Jans.

De overstap van Sibon naar Heerenveen mag verrassend genoemd noemen. De tweevoudig international ziet dat echter niet zo. “Ik voel me nog honderd procent fit en gemotiveerd om door te gaan'', zegt hij op de website van zijn management Sport-Promotion. “En als ik me na komend seizoen nog zo voel, plak ik er misschien nog wel een jaartje aan vast. Leeftijd zit in je geest. Zo denkt Heerenveen er ook over. Mijn rol zal anders worden dan gebruikelijk, want Heerenveen ziet voor mij de functie van pinchhitter. Maar reken er op dat ik de concurrentie aan zal gaan.”

Volgens Heerenveen-manager Johan Hansma kan Sibon ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd van grote waarde zijn. “Met Gerald halen we precies de speler binnen die we nu nodig hebben. Hij kent de club als geen ander vanuit het verleden. Hij is ervaren, volledig inzetbaar en kan zijn kennis overdragen aan een speler als Bas Dost. Het mes snijdt dus aan vele kanten. Wij zijn zeer blij met zijn terugkeer.”

Sibon speelde in het verleden verspreid over twee periodes 4,5 jaar voor Heerenveen. Afgelopen jaargang kwam hij uit voor het Australische Melbourne Heart. Daar wilde hij graag blijven, desondanks bood de ploeg van coach John van ’t Schip hem geen nieuwe verbintenis aan.

Sibon stond in de belangstelling van meerdere clubs, zowel uit de Jupiler League, Eredivisie als het buitenland. “Ik had geen zin om in de Jupiler League aan de slag te gaan”, vult hij aan. “Onze voorkeur ging uit naar de Eredivisie. Het vele reizen hebben we nu wel gehad als gezin. En van de opties in Nederland gaf Heerenveen me direct alweer het goede gevoel. Je kunt zeggen dat ik als 'pinchhitter' word gehaald, maar de trainer (Ron Jans) heeft me ook duidelijk gemaakt dat de man in vorm speelt. Ik kan wat dat betreft als positieve aanjager van Bas Dost gaan functioneren.”

Bij Heerenveen krijgt Sibon ook de kans om zich vast te oriënteren op trainersgebied. Na zijn loopbaan wil de Drent namelijk coach worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen