Vleminckx: "Iedereen gaat al uit van twintig goals"

29 juni 2011, 11:13

Björn Vleminckx probeert na zijn topseizoen bij NEC de verwachtingen over zijn prestaties wat te temperen bij zijn nieuwe werkgever Club Brugge. De spits kroonde zich afgelopen seizoen met 23 doelpunten tot topscorer van de Eredivisie, maar de aankoop van de Belgische club (Club Brugge maakte 3,3 miljoen euro over aan NEC, red.) laat weten dat iedereen er niet automatisch van uit hoeft te gaan dat dit seizoen net zo productief wordt als het vorige.

"Iedereen verwacht dat ik twintig keer scoor. Ach dat is normaal. Als ik na mijn topschutterstitel bij NEC was gebleven dan waren de verwachtingen ook erg hoog geweest. Als voetballer moet je elk jaar weer vanaf nul beginnen. Elke wedstrijd zal ik dan ook hard werken en proberen om mijn goals mee te pikken. Dan zien we wel waar ik uitkom. In mijn hoofd heb ik wel aantal doelpunten vooropgesteld, maar hoeveel dat er zijn zal ik nooit luidop zeggen", laat de Belg optekenen in Het Nieuwsblad.

Vleminckx is trots op de hoogte van de transfersom die met zijn komst naar Brugge gemoeid was. "Voor mij is die grote som en mijn vijfjarig contract een teken van vertrouwen. Ik wil met Club zo hoog mogelijk scoren in de competitie, beker en Europa. Natuurlijk ben ik ambitieus. Als ik hier goed presteer dan kan ik op termijn nog hoger mikken. Ik ben nog maar 25 jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen