Ajax houdt stand en heeft buit bijna binnen

22 november 2011, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax staat met anderhalf been in de achtste finale van de Champions League. Op bezoek bij Olympique Lyon pakte de ploeg een verdiend punt (0-0), waardoor het onderlinge verschil, met nog slechts één wedstrijd te gaan, drie punten blijft in het voordeel van de Amsterdammers. Omdat de ploeg bovendien een veel beter doelsaldo heeft, kan alleen een mirakel Ajax nog uit de tweede ronde houden.

Dat Ajax met nog één speelronde te gaan in die luxe positie verkeert, is volledig terecht. Na de twee overwinningen op Dinamo Zagreb maakte de ploeg van trainer Frank de Boer ook in het Stade Gerland een volwassen, professionele indruk. Het miste een handvol aanvallers, maar ook deze gehavende ploeg kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Alleen in de laatste minuten was het even hectisch, maar toen was doelman Kenneth Vermeer met twee fraaie saves de reddende engel.

Ajax wankelde, maar hield stand en zorgde er zo voor dat er eindelijk weer wat te juichen valt bij de club. Buiten de lijnen is het de laatste maanden één grote chaos, maar dit succes in de Champions League geeft de club weer iets van zijn glans terug. De bekroning moet over twee weken volgen, in de ArenA tegen Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen