De Boer: "Racisme past niet bij Ajax"

21 november 2011, 19:19

Ajax-trainer Frank de Boer is met stomheid geslagen over het feit dat Johan Cruijff zich racistisch zou hebben uitgelaten ten opzichte van Edgar Davids. "Zo ken ik Johan absoluut niet, voor mij kwam dit als een volslagen verrassing", zei hij tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het Champions League-duel met Olympique Lyon.

"Jij zit hier alleen maar omdat je zwart bent", zou Cruijff tijdens één van de vergaderingen van de raad van commissarissen hebben gezegd tegen Davids. Dit is bevestigd door Steven ten Have, de voorzitter van de raad. Uiteraard werd Frank de Boer maandag om een reactie gevraagd. "Zo ken ik Johan niet", zei hij. "Ik heb hem nooit zoiets horen zeggen, dus voor mij kwam dit als een volslagen verrassing."

De Boer benadrukt dat hij racisme afkeurt. "Ten strengste. Dus natuurlijk ben ik hiervan geschrokken, zoals iedereen. Racisme past niet bij Ajax, het past bij geen enkele club. Maar ik weet natuurlijk niet precies hoe het gesprek gegaan is. En om eerlijk te zijn heb ik me gisteren vooral bezig gehouden met mijn eigen selectie. Ik moest aardig wat puzzelen om tot een selectie voor deze wedstrijd te komen."

Die selectie bevat, door de blessures van Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Dmitry Bulykin amper spitsen. Nicolas Lodeiro, een middenvelder, zal hierdoor morgen vermoedelijk in de punt van de aanval staan. "Veel andere opties hebben we niet", bevestigde De Boer. Zijn enige alternatief is Davy Klaassen, de spits van de A1. "Hij is eenzelfde type als Lodeiro. Of hij er klaar voor is, moet blijken. Maar Davy is een heel talentvolle jongen die ongetwijfeld ooit de stap naar het eerste zal maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen