Groep G: APOEL behoudt leiding na stunt tegen Porto

1 november 2011, 23:58   Bijgewerkt: 2 november 2011, 00:01

APOEL Nicosia blijft maar verbazen in de Champions League. Het onbetwiste kleinduimpje van Groep G gaat na vier duels fier aan de leiding in deze poule. De Cyprioten zorgden dinsdagavond weer voor een verrassing met een thuiszege op FC Porto: 2-1.

Twee weken geleden hadden de Cyprioten al voor een stunt gezorgd door de Portugese topclub in het eigen Estádio do Dragão op 1-1 te houden, waarna de buitenwacht dacht dat de Europa League-houder de verhoudingen in Nicosia wel weer even recht zou zetten. Ailton Almeide zette de thuisploeg echter kort voor rust op voorsprong vanaf de elfmeterstip.

Nadat ook Hulk in de 89ste minuut een penalty wist te benutten, leek het duel net als veertien dagen geleden op een gelijkspel af te stevenen maar Gustavo Manduca bracht het thuispubliek op de banken door in de laatste minuut van de wedstrijd op aangeven van Konstantinos Charalambidis voor de 2-1 te tekenen.

{image[278036][left-half][]}Zenit Sint Petersburg deed ook uitstekende gedaan in deze poule. De Russische club boekte dinsdag voor eigen publiek een kostbare zege op Shaktar Donetsk: 1-0. De Belgische verdediger Nicolas Lombaerts kroonde zich tot matchwinnaar in Rusland.

Lombaerts sloeg toe in de laatste minuut van de eerste helft. De Belg kopte na een hoekschop van Konstantin Zirjanov de enige treffer van de avond binnen. Bij Zenit viel oud-PSV'er Danko Lazovic, die in de extra tijd nog een gele kaart kreeg, vijf minuten voor tijd in.

APOEL is de verrassende koploper in Groep G met acht punten uit vier duels. Zenit, dat tweede staat, volgt op één punt. Porto zal alle zeilen bij moeten zetten om zich nog te plaatsen voor de knock-outfase. De ploeg staat op de derde plaats met vier punten. Shaktar, dat pas twee punten verzamelde, maakt in theorie ook nog kans op een plekje bij de laatste zestien.