Overzicht: hoe haalt Ajax de volgende ronde?

22 november 2011, 11:33

De uitgangspositie is goed en de ploeg heeft alles in eigen hand, maar om de volgende ronde van de CL te bereiken moet Ajax nog wel vol aan de bak. Een zege op Olympique Lyon is voldoende en ook een gelijkspel is in de meeste gevallen genoeg voor een plek bij de laatste zestien. Verliest Ajax echter, dan wordt het een heel lastig verhaal. FCUpdate.nl zet alle scenario's voor de wedstrijd in Lyon op een rijtje.

Scenario 1: Ajax wint van Lyon

Slaagt Ajax er in om drie punten te pakken in Lyon, dan is de buit sowieso binnen. Het verschil tussen beide teams bedraagt momenteel drie punten, bij een zege van de Amsterdammers wordt het dus zes punten. Dat is, met nog één wedstrijd te gaan, niet meer in te halen. Ajax zou in dat geval zelfs de poule nog kunnen winnen, al is het daarvoor wel afhankelijk van een misstap van Real Madrid tegen Dinamo Zagreb.

Scenario 2: Ajax speelt met 1-1, 2-2 of 3-3 (etc.) gelijk

{image-old[61721][right-half][]}Een gelijkspel met doelpunten is voor Ajax ook voldoende om een plek in de volgende ronde veilig te stellen. Omdat de heenwedstrijd in de ArenA in 0-0 eindigde en uitdoelpunten in Europees verband dubbel tellen, is het onderling resultaat tussen Ajax en Lyon in dat geval in het voordeel van de Amsterdammers. Het verschil tussen beide teams blijft bij zo'n gelijkspel drie punten en dus zou Lyon op de slotdag in punten gelijk kunnen komen, maar in dat geval geeft het onderlinge resultaat de doorslag.

Scenario 3: Ajax speelt met 0-0 gelijk

{image[277471][left-half][]}Eindigt de wedstrijd in het Stade Gerland vanavond in 0-0, dan is Ajax nog niet zeker van de volgende ronde. Het verschil blijft dan drie punten en het onderlinge resultaat is dan ook helemaal gelijk. Op de laatste speeldag speelt Ajax thuis tegen Real Madrid en moet Lyon naar Kroatië voor de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Als Ajax verliest en Lyon wint komen beide teams in punten gelijk en omdat het onderlinge resultaat dan ook gelijk is, geeft het doelsaldo de doorslag. Dat is nu flink in het voordeel van Ajax (+3 om -4). Alleen als Ajax dan met ruime cijfers verliest en Lyon dik wint, kunnen de Fransen de tweede plek overnemen.

Scenario 4: Ajax verliest van Lyon

Op papier is er nog niets beslist als Ajax vanavond de boot in gaat aan de Rhône, maar in praktijk wel. Olympique Lyon komt dan in punten gelijk en neemt op basis van het betere onderlinge resultaat de tweede plaats in de groep over. Dat houdt in dat Ajax alleen nog de tweede ronde van de CL kan halen als het op de slotdag thuis tegen Real Madrid méér punten haalt dan Lyon in de uitwedstrijd tegen het uitgeschakelde Dinamo Zagreb. Dat kans dat dat gebeurt lijkt te verwaarlozen.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen