Koploper Zwolle hervat competitie met verlies

Ger
15 januari 2012, 16:42   Bijgewerkt: 15 januari 2012, 17:45

FC Zwolle is de tweede helft van de competitie in mineur begonnen. De koploper van de Jupiler League verloor zondag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 2-0. Bij de bezoekers kreeg sluitpost Diederik Boer na de pauze een directe rode kaart.

Sparta kwam ruim tien minuten na de hervatting op voorsprong dankzij een dubieuze strafschop. Jeremy Bokila liet zich het buitenkansje niet ontnemen. Tot overmaat van ramp raakte FC Zwolle niet veel later Boer kwijt. De keeper kreeg rood omdat hij buiten zijn strafschopgebied de bal beroerde met de hand.

In het restant van de wedstrijd probeerde trainer Art Langeler met enkele aanvallende wissels het tij alsnog te keren, maar de ingrepen sorteerden geen effect. Namens Sparta gooide invaller Mario Bilate het duel met een tweede treffer in het slot. Het was voor Zwolle de tweede nederlaag dit seizoen.

Ondanks het verlies gaat de ploeg van Langeler ruim aan kop. Nummer twee FC Eindhoven speelde vrijdag al doelpuntloos gelijk tegen Helmond Sport. Vorig seizoen had Zwolle halverwege het seizoen ook een ruime voorsprong. Na een slechte tweede seizoenshelft ging de titel toen nog naar RKC Waalwijk.