Lampard voorkomt nieuwe dreun Chelsea

2 januari 2012, 17:53   Bijgewerkt: 2 januari 2012, 21:08

Chelsea heeft in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar meteen hard moeten werken voor de punten. The Blues wonnen maandag door een laat doelpunt van Frank Lampard met 2-1 bij Wolverhampton Wanderers.

Chelsea wist de laatste vier wedstrijden van 2011 niet te winnen en leek in 2012 op dezelfde voet verder te gaan. Na 54 minuten kwam het weliswaar verdiend op voorsprong bij The Wolves doordat Ramires een corner tot goal promoveerde. Maar een half uur later deed Stephen Ward het Molineux Stadium in Wolverhampton ontploffen. Hij kreeg de bal toevallig voor de voeten na een voorzet van Steven Fletcher, maar bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit: 1-1.

Dat deed Chelsea ontwaken. Er leek niets aan de hand voor de ploeg van trainer André Villas-Boas, maar het wist de tweede treffer maar niet te maken. Dat lukte pas na de gelijkmaker. Wolves-keeper Wayne Hennessey tastte mis bij een voorzet van Ashley Cole, waarop Lampard de bal in het lege doel tikte (1-2). In blessuretijd kreeg Wolverhampton de kans om toch een punt te pakken, maar Petr Cech redde fraai.

Door de overwinning neemt Chelsea de vierde plek over van Arsenal, maar die club speelt later op de avond nog de Londense derby bij het Fulham van coach Martin Jol.

Michel Vorm en Kemy Agustien handhaafden zich met Swansea City in de middenmoot van de Premier League. Bij Aston Villa wonnen The Swans met 2-0, door goals van Nathan Dyer en Wayne Routledge. Aston Villa had zaterdag nog met 3-1 gewonnen bij Chelsea. Blackburn Rovers stuntte op die dag eveneens, met een 3-2 overwinning bij Manchester United. The Rovers gaven die prestatie evenmin een passend vervolg. Op eigen veld verloren ze met 2-1 van Stoke City. Ook het treffen tussen promovendi Queens Park Rangers en Norwich City eindigde in 1-2.