UEFA wuift kritiek op grasmat in San Siro weg

30 maart 2012, 00:12

FC Barcelona wees na afloop van het Champions League-duel tegen AC Milan naar de grasmat in San Siro ter verklaring voor het doelpuntloze gelijkspel. De Catalanen dienden zelfs een officiële klacht bij de UEFA in om het slechte veld onder de aandacht te brengen. De Europese voetbalbond wuift de kritiek echter weg.

"Het veld in San Siro was acceptabel", heeft UEFA-vertegenwoordiger Giorgio Marchetti aan CalcioMercato laten weten. "Het is zelfs normaal dat er een verschil is tussen acceptabel en ideaal. Iedereen kent het probleem en deze kan niet spoedig worden verholpen. Er is gesproken over een nieuwe oppervlakte, maar het is niet aan ons om een keuze te maken."

"Het veld in Milaan is een terugkerend probleem wegens het microklimaat in het stadion", wijdt Marchetti verder uit. "Daar kunnen de twee clubs verder niets aan doen. Internazionale en AC Milan proberen het probleem te stoppen met een nieuwe grasmat, maar door de grote hoeveelheid wedstrijden zijn ideale omstandigheden niet haalbaar."

Volgens FC Barcelona-trainer Josep Guardiola hadden zijn spelers woensdag alle moeite om overeind te blijven op het veld van AC Milan. "We kunnen en moeten ons aan alles aanpassen. Maar het is moeilijk voetballen als de grasmat zo slecht is." Guardiola is niet de eerste trainer dit seizoen die zijn ongenoegen uit over het veld in San Siro. Eerder deed Arsenal-manager Arsene Wenger hetzelfde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen