Hattrick Messi stelt titelfeest Real even uit

2 mei 2012, 21:54   Bijgewerkt: 2 mei 2012, 22:20

Lionel Messi heeft er woensdag hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Real Madrid de champagne in ieder geval nog een paar uur in de koeler moet laten staan. De Argentijn gidste FC Barcelona met drie treffers langs Malaga en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 46 in de Primera Division. Real kan zich later op de avond bij winst op Athletic de Bilbao alsnog verzekeren van de Spaanse titel.

Messi was in Camp Nou tweemaal trefzeker vanaf de strafschopstip. De wereldvoetballer van het jaar tilde zijn totale seizoensproductie naar een duizelingwekkend aantal van 68 en overtrof daarmee Gerd Müller. Der Bomber kwam 39 jaar geleden (1972-73) namens Bayern München tot 67, een totaal dat naar verwachting 'nooit meer verbeterd zou worden' in een prominente Europese competitie. Messi heeft nog drie duels, waaronder de Spaanse bekerfinale, om zijn honger naar meer doelpunten te stillen.

Voordat Messi aan zijn drieklapper begon, had Carles Puyol de Catalanen na een kwartier op voorsprong gezet. José Rondon schoot Malaga in de 27e minuut langszij, maar lang kon de ploeg daar niet lang van genieten. Ibrahim Afellay mocht het laatste kwartier nog meedoen bij Barça, terwijl bij de bezoekers Ruud van Nistelrooy na een uur werd ingebracht.

Levante UD verzuimde om zich naast Malaga op de vierde plaats van de Spaanse competitie te nestelen, een plek die aan het einde van de competitie recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League. De ploeg verloor met 1-0 bij Real Zaragoza, dat daarmee de laatste strohalm greep in de strijd tegen degradatie. Levante zal in de resterende twee speelronden een gat van drie punten met Malaga zien te dichten om alsnog een startbewijs voor het kampioenenbal in de wacht te slepen.

Overigens zijn Levante en met name Malaga ook nog in de race voor een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Zaak is dan wel dat Valencia, dat Malaga op basis van een beter doelsaldo voorblijft op de ranglijst, later op de avond tegen Osasuna morst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen