Klaassen: "Ben nu meer een middenvelder"

17 juli 2012, 19:09

Davy Klaassen hoopt komend seizoen een prominentere rol bij Ajax te kunnen vervullen dan afgelopen jaargang. De negentienjarige belofte heeft zich naar eigen zeggen ontwikkeld tot een 'echte' middenvelder.

“Ik was vroeger echt een voorhoedespeler, maar ben meer een middenvelder geworden. Een beetje zoals Siem de Jong speelt, zo vul ik de spitspositie ook in", laat Klaassen aan Ajax Life weten. "Ik maak ruimte voor anderen, die dan erbij komen. Sigthórsson vind ik een echte spits, dat is een afmaker. Die aanvallers krijgen rugnummer negen. Ik zie mezelf niet snel met dat rugnummer lopen.”

Klaassen draait zijn hand niet om voor het maken van intikkertjes. “Mijn doelpunten lijken soms heel simpel en dat zijn ze ook wel, maar je moet er wel staan. Ik probeer ook altijd door te lopen als er op doel wordt geschoten. Je moet er ook een beetje geluk mee hebben, want soms gaat een bal langs je of kun je er niet bij. Ik ben altijd op die afvallende bal gefocust. Als je niet loopt, sta je sowieso niet op de goede plek.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen